Securitate si Control Access

Furnizam, instalam și implementam soluții de supraveghere video, sisteme antiefractie si control acces

Intro
Sisteme de supraveghere

Chrome Computers furnizează, instalează și implementează soluții de supraveghere video pentru securitate clădiri și perimetru. Echipamentele care alcătuiesc sistemul video sunt interconectate în scopul achiziționării unor imagini din diferite zone, cu scopul de a preveni și proteja obiectivul de acțiuni nedorite.

Din punct de vedere al componenței, sistemele de supraveghere sunt alcătuite din:

Camere video – echipamente amplasate strategic, în interior sau în exterior, în diferite puncte, astfel încât să se asigure o protecție eficientă. Din punct de vedere a semnalului video transmis, acestea pot fi camere video analogice sau camere video IP.
Sisteme de înregistrare – sunt acele echipamente care au rolul de a prelua și înregistra imaginile transmise de către camere și de a le pune la dispoziția utilizatorului autorizat, la cerere. Aceste echipamente sunt DVR (Digital Video Recorder – Înregistrator Video Digital) sau NVR (Network Video Recorder – Înregistrator Video de Reţea)

Beneficiile achiziționării unui sistem de supraveghere:

Supravegherea afacerii dvs. de oriunde vă aflați, singura condiție necesară fiind o conexiune la internet atât în locația unde este instalat sistemul de supraveghere video, cât și în locația unde vă aflați la momentul în care doriți să accesați imagini;
Controlul angajaților chiar și când vă aflați la distanță atât pentru analiza activităților în vederea creșterii productivității sau pentru o analiză a fluxului de clienți, cât și pentru eliminarea suspiciunilor.
Sisteme antiefractie

Evenimentele de tip infracțional, precum intrările prin efracție, de exemplu, sunt printre cele mai frecvente cauze pentru care este necesară instalarea sistemelor de alarmare antiefracție. În același timp, alarmele pot avertiza un potențial incendiu sau o potențială inundație, bazându-se pe senzori foarte fini care analizează temperatura sau umiditatea dintr-un anumit spațiu.

Un astfel de sistem este alcătuit din:

Echipamente de detecție - care au rolul funcțional de a detecta prezența.
Tastaturi de comandă – echipamente periferice cu ajutorul cărora utilizatorul poate opera sistemul cu ajutorul unei parole de acces
Centrala de alarmare – este echipamentul principal la care se conectează toate elementele sistemului și care gestionează întregul ansamblu
Comunicatoare – acestea au rolul de a prelua de la centrală toate semnalizările și de a le transmite mai departe către utilizatorii predefiniți, care pot fi dispeceratul de intervenție rapidă sau/și alte persoane cu drept de acces
Echipamente de avertizare opto-acustică – sunt acele dispozitive cu ajutorul cărora un sistem de antiefracție semnalizează pătrunderea neautorizată cu ajutorul sunetului și/sau a luminilor din dotare
Control Acces

Un astfel de sistem controlează și contorizează accesul în clădirea, parcarea sau zone predefinite ale imobilului dumneavoastră, protejând astfel împotriva accesului persoanelor neautorizate.

Sistemele de control al accesului îndeplinesc două funcții principale:

Permit accesul selectiv doar personalului autorizat;
Înregistrează momentul de trecere prin punctele de acces putând astfel contoriza timpul scurs de la intrare până la ieșire.

Prima etapă a implementării unui sistem de acces este cea de definire a scopului și analiza zonei ce trebuie deservită. Toate datele culese de la client și din teren sunt analizate de echipa noastră de specialiști pentru proiectarea unei soluții eficiente care să răspundă tuturor cerințelor acestora.

Un astfel de sistem folosește următoarele componente:

Centrala de control acces – dispozitivul la care sunt legate toate elementele sistemului și care controlează practic întregul ansamblu.
Element de validare acces – este cel mai utilizat echipament periferic dintr-un sistem de control acces și are rolul de a citi o cartelă sau un TAG de proximitate și de a transmite informația la centrala de control acces. Există însă în această categorie și alte elemente de validare a accesului, cum ar fi: cititor de detectare a amprentei, detecția facială, cititor de cod de bare etc.
Yala electromagnetică – este elementul electromecanic de blocare fizică a accesului într-un spațiu și este comandat de către centrala de control acces în momentul în care aceasta primește o informație prin intermediul cititorului și după verificarea validității cardului pentru ușa respectivă, în funcție de rezultat, admite sau nu accesul.